JUNI-JULI 2022

Toen we terugkwamen van onze strandvakantie ben ik het fietsen met Layla gaan oefenen,achterop de fiets welteverstaan. Opbouwen met eerst ik naast de fiets lopen en Layla in de mand achterop, dan een klein stukje fietsen naar bv. een losloopveld vlakbij , na wat gepiep ging het steeds beter en nu vind ze het echt leuk.Ik fiets dan voornamelijk naar de Geffense bosjes, Geffense Plas vlakbij huis. Daar kan ze uit de mand en ik fiets dan langzaam door het bos en Layla rent voorop en wacht af en toe om te kijken waar ik blijf. Dikke lol. Aangekomen bij het water zijn er vaak wel wat hondenvriendjes te vinden.

 

 

Onze vakantie naar Friesland gaat niet door omdat het huisje verkocht is en de nieuwe eigenaar niet meer verhuurt (wij boekten meer dan 1 jaar geleden) . Dus op zoek naar een ander onderkomen voor 10 dagen en dat is geworden Alphen-Chaam de andere kant dus van Nederland. We verblijven op een groot park en huren van een particulier een chalet met airco en daar zijn we blij mee want we hebben hete dagen. https://tboshuisje.nl/  De tuin is uiteraard omheind, hoewel Layla al binnen 5 minuten uit de tuin ontsnapt  , ik was binnen en Ad de auto om de hoek aan het uitladen, ze had zich waarschijnlijk helemaal plat gemaakt en is onder  het toegangshek  gekropen, daar stond dus heel snel een wasrek voor. Het grote park ligt aan een grote plas maar van 1 mei/1 oktober verboden voor honden. De avonden ga ik daar toch ff lopen als er niemand meer is, met zonnig weer is het een drukte met badgasten met minder weer zie je niemand daar. 

 

 

 

 

 

Als we aankomen is het tegen de 30 graden , toch staat er een fles gluhwein ons op te wachten. Layla heeft al snel de uitnodigende vensterbank ontdekt .

We zitten vlakbij de Belgische grens dus een bezoekje aan Baarle-Nassau ontbreekt niet. Layla heeft haar rabies inenting gehad dus mag in België komen.

In Meersel-Dreef (B)  is tegenover een klooster een zgn . Mariapark gelegen , wij zijn daar op maandag ( op zondagen schijnt het erg druk te zijn)  de enige bezoekers, sereen sfeertje met allemaal heiligenbeelden, een grot en kruisweg. https://meersel-dreef.be/info/bezienswaardigheden/de%20grot.html

Ja, daar ligt Layla onder de 3 boxers, Layla gaat eigenlijk bij iedere vreemde hond meteen in de overgave stand en laat zich besnuffelen. Voetballen blijt een favoriet spelletje, en hier kan het.

    Hiep hiep hoera!  6 juli 2022 is Layla 1 jaar geworden 

Hier zijn we al fietsend op een omheind losloopterrein beland aan de andere kant van onze woonplaats Oss en treffen we een grote jongen die Layla wel wil uitdagen, de volgende dag bemerk ik dat ze loops is, eindelijk! 

Dus dat wordt aangelijnd uitlaten . Omdat de temperaturen weer boven de 30 graden  komen, wandelen we korte stukjes , maar om toch wat meer beweging te krijgen gaan we voetballen in de koele kelder van ons flatgebouw. Dikke lol!

Maak jouw eigen website met JouwWeb