APRIL-MEI-JUNI 2023

April breekt aan , het blijft koud en echt lekker voorjaar is het nog niet. 

Ieder jaar gingen we met Charlie en nu met Layla een weekje strand in de tijd dat de hond nog los mag op het strand en dit jaar gaan we naar Domburg. Helaas besluit Layla 2 maanden later dan gepland 1 dag voor vertrek loops te worden, dus dat wordt creatief zijn met het wandelen, in ieder geval niet los en een lange lijn mee van 10 meter. Het huis wat we gehuurd hebben is een fijn huis met een omheinde achtertuin en de voortuin die wat zonniger is zetten we zelf een meegebracht afzetnet neer. Het huis ligt 100 meter naar rechts van het strand de 100 meter naar links is het gezellige centrum.  

Ook dit jaar brengen we een bezoekje aan de Duno waar in april/mei de azalea's vol in bloei staan Ook dit jaar zijn we weer net op tijd want ieder jaar is het hoogtepunt anders maar het blijft een mooi kleurrijk gezicht en is een leuke wandeling , in het bos is ook een stukje losloop. 

Dan breekt na een koude periode eindelijk het voorjaar aan , het wordt zelfs heet dus we fietsen regelmatig naar de Geffense Plas , vlakbij huis om even te verfrissen . 

Dan is het weer zover  een weekje vakantie. nu gaan we naar Olst en hebben een chalet op een camping gehuurd met uitzicht op de Ijssel. Het is erg warm dus het is een rustig weekje geworden met het kijken naar bootjes en schepen en af en toe een kleine wandeling in de buurt met een plonsje. 

 

In ons flagebouw wordt de eerste van de maand gelijk met het plaatselijke alarm ook 1x in de 3 maanden ons eigen alarm getest, als Layla in de hal is wil ze ook wel als alarm dienen. 

Toen we 2 jaar geleden op het park Liederholt (vroeger werden daar de zgn.markiesjesweekenden gehouden) vertoefden , toen even hondloos waren , troffen we daar Markiesje Nova. Een halfjaar later troffen we elkaar weer toevalig in Egmond aan zee  en hadden toen inmiddels Layla. Nova is met baasjes nu al 2x in hetzelfde huisje geweest wat wij toen (particulier) huurden op Liederholt , het ligt mooi aan de bosrand met een leuke omheinde tuin. In juni waren ze er weer en zijn we ze op gaan zoeken . Nova wilde graag spelen maar Layla is niet te porren , ze is schijndrachtig en daardoor wat lusteloos.