JANUARI-FEBRUARI-MAART 2022

Het nieuwe jaar is begonnen . Wederom een lockdown zodat ik voor de derde keer niet mag werken (vanaf 18 december 2021)   

Dit maakt het moeilijker om Layla te laten wennen aan alleen zijn nu beide baasjes alle aandacht voor haar hebben.  Het autorijden is sinds een maand of 3 niet leuk voor Layla, overgeven, stress. We verzinnen van alles , druppels, primatour , bench draaien en zicht naar voren, korte ritjes en nu een zgn. hondenstoel die we op de achterbank gaan zetten en ze naar buiten kan kijken. Duimen dat dat de oplossing is want we willen straks weer de nodige vakanties met haar ondernemen. Ondertussen groeit Layla goed en is op de leeftijd van

6 maanden ; 32 cm en weegt 5.6 kg. 

De korte ritjes gaan dan naar bijvoorbeeld het zgn. Bomenpark in Heesch https://bomenpark.nl/#omgeving waar honden rond de grote vijver los mogen lopen. We oefenen daar met loslopen met een lijn van 10 meter om het vertrouwen te krijgen dat Layla ons in de gaten houdt en terug komt. 

In januari start het vervolg van de hondencursus en deze begint iedere zondag met het vastleggen tussen andere honden en er komt dan ook een Duitse herder aangelijnd tussen de honden doorlopen om de reactie van de vastgelegde honden te zien. Ik moet zeggen Layla blijft rustig .

 

Omdat Layla inmiddels al haar tanden/kiezen gewisseld heeft maar 1 tand teveel heeft die er maar niet uit wil met "trekken en sleur" spelletjes wordt deze op 18 februari door de dierenarts vakkundig verwijderd . Een lichte roes en  ff uitslapen en geen centje pijn verder.

In het park achter onze flat bloeien de krokussen volop , ook is daar de fontein waar Layla altijd naar toe trekt voor een slokje.

Een klein stukje verder lopen is de zgn. Bergse Hoeve en leuke wandeling langs water en losloopgebied. Layla vind het water machtig interessant , denk niet dat het lang duurt voordat ze er echt in gaat. 

Een paar dagen later gaan we weer eens naar het bomenpark in Heesch , waar Layla dus haar eerste kennismaking met een nat pak heeft, helaas staat het einde van het filmpje er niet op omdat ik toch in de gaten wilde houden of het paniek was of niet, hier heeft ze ook nog de lange sleeplijn aan zich vast.

 

17 maart gaan we wandelen met een aantal Markiesjes uit de buurt 

Maart is een mooie maand met volop zon en hoge temperaturen, dus het eerste  gedeelde ijsje is een feit. Layla geniet van de zon en zogauw als de deur naar het balkon open staat zoekt ze daar haar plekje. Layla eet niet veel , liefst maar 1 smaak vlees en dan nog vaak met lange tanden maar zogauw als er eten of drinken is wat niet voor haar bedoeld is , is ze er als de kippen bij en moet je haar echt in de gaten houden of haar lange tong zit in je glas en je snack is foetsie.

En deze snack is wel voor haar :kophuid

Op facebook zie ik dat de Markiesjes Welzijn Vereniging een wandeling organiseert op zondag 27 maart , in het bos tegenover de hondenschool waar Layla iedere zondag tot 10.30 is. We besluiten aan te sluiten , en wat een lol voor Layla. ze deed het goed in de groep , kwam af en toe kijken waar wij waren en bij roepen kwam ze ook ff een snoepje halen, heerlijk!