APRIL-MEI 2022

Layla is goed gegroeid  maar blijft al een tijdje op hetzelfde gewicht , namelijk 6.1 kg .  Komende maand gaat ze haar eerste vakantie beleven , een weekje naar Egmond aan Zee.  Een paar maanden geleden deed Layla nog verwoede pogingen om op de bench te komen om  een specifieke knuffel te pakken. Inmiddels kost dat geen enkele moeite  meer , kijk maar klik op de link , daar vergroten;     https://photos.app.goo.gl/1zpaZKH4E5tuKMGm6 

Vlakbij huis is een leuk gebied met water waar de honden ook los mogen , de Bergse Hoeve. Daar komen we vaak deze zwarte beer tegen.

Dan eindelijk komt de eerste vakantie van Layla, tevens haar eerste strandervaring. We gaan zoals gezegd naar Egmond aan zee en hebben daar een appartement gehuurd aan de boulevard. https://www.rentalsegmond.nl/vakantiehuizen/sterflat-65-egmond-aan-zee .   Gelukkig wordt ze nu niet wagenziek, niet eten en 1/4 primatourtje . Layla kijkt haar ogen uit .

Nou ze vind het geweldig , al snel vertrouwen we haar genoeg om haar los te laten. Ze gaat naar iedere hond die ze ziet toe , een paar meter daarvoor gaat ze liggen en wacht af tot ze besnuffeld wordt en dan komt ze omhoog en wil het liefste racen!

Layla vind op het strand een bewegende voetbal helemaal het einde, iedere grote bal die beweegt wil ze meespelen. Ze duwt ze voort . Wij kopen dus een bal voor haar want niet iedereen is ervan gediend dat ze mee komt spelen. De bal die we kopen, oranje, het is tenslotte Koningsdag is te licht van gewicht dus de pret is van korte duur omdat deze in zee verdwijnt.

Deze jongens vonden het wel leuk dat Layla mee kwam doen en eentje heeft het gefilmd en ik mocht het plaatsen hier 

In het dorp kwamen we toevallig Markiesje Nova tegen die we vorig jaar in juni op het Liederholt troffen toen we even hondloos waren. Dus een afspraakje was nu zo gemaakt . De dames hadden dikke lol samen.

Omdat Layla zoveel lol had in het "voet"ballen thuis weer een bal gekocht . Helaas was de lol van korte duur , in het 2 de filmpje zie en hoor je hoe erg ze dit vind.( 1ste filmpje is het geluid erg slecht)

Mijn ouders hebben een aantal jaar in Doorwerth gewoond naast een bos wat grenst aan Landgoed de Duno . Ieder jaar bloeien daar eind april, begin mei de azalea's . Een prachtige laan met een en al kleur en daarachter hele hoge geschoren hagen. Ieder jaar proberen we op het juiste moment daar te zijn , liefst niet in het weekend want meer mensen kennen dit schitterende  plekje. Dit jaar zijn we daar op 9 mei met Layla naar toe gegaan en weer genoten van de schitterende kleuren ,we waren op tijd want door de warmte van de afgelopen dagen  was het hoogtepunt van de bloei alweer voorbij.

 

In oktober waren onze vrienden met hun jonge J.R Pip bij ons op bezoek. Layla was niet opgewassen tegen Pip en hebben we toen in haar bench gezet, wel zo rustig . Nu ontmoeten beide meisjes elkaar voor de 2de keer, inmiddels een 1/2 jaar ouder . en zo leuk , ze zijn aan elkaar gewaagd en hebben in de tuin van onze vrienden wel 4 uur gedold.