AUGUSTUS-SEPTEMBER 2022

Later kunnen we weer met een gerust hart Layla los laten (waar mogelijk) en ik ga dus regelmatig op de fiets even naar de Geffense Plas , daar treft ze altijd wel een leuk speel kameraadje al zou je zeggen van is dat leuk ,bij het zien van die tanden.  

Het blijft warm en de loopsheid van Layla nadert het einde , toch nog maar even uitgelijnd uitlaten en naar het water maar ook dit aan de lijn .Eerst nog wat angstig ,van ja zal ik die stok pakken en ja hoor daar zwemt ze. 

Na het zwemmen wil ze zichzelf wel even droogmaken .

 

Door de warmte van de afgelopen tijd bloeit de heide vroeg dit jaar en is begin augustus al bijna uitgebloeid 

Het blijft warm , ook de week dat we voor een weekje afreizen naar de Gelderse Achterhoek naar het plaatsje Lengel . Daar huren we een zeer compleet appartement/huisje in een buitenwoonwijk met een heerlijke grote boomgaard tuin waar alles in het teken van de groene appel staat, zowel buiten als binnen. 

De temperaturen blijven stijgen dus in de ochtenduren gaan we erop uit en daarna weer relaxen in de heerlijke tuin. 

 

De eerste dag lopen we naar 's Heerenberg waar een braderie en ambachten dag is ter ere van de heks Mechteld ten Ham https://nl.wikipedia.org/wiki/Mechteld_ten_Ham

2 straten vanaf het huis kunnen verder kunnen we het bos in en daar is een officieel losloopgedeelte. Daar lopen langs mais, en komen onderweg een touw aan een boom tegen, gelukkig zonder lus , maar Layla weet wel raad met dat touw. 

Aan het einde van de straat staat een paard in de wei wat Layla wel interessant vind en na een kusje gaat ze mee grazen. 

 

Ook een kort bezoekje aan Emmerich am Rhein ontbreekt niet . Grote boten varen af en aan.   Dan weer op naar Lengel om in de schaduw te vertoeven.

Ik heb een zwembadje meegenomen maar Layla wil er niets van weten, ondanks dat ik er snoepjes ingooi. Als ik haar erin zet is ze in notime eruit.

 En ja hoor een echt Markiesje , pal in de hete zon gaan liggen, nou mij niet gezien! 

Af en toe even kijken waar de buurhond uithangt . 

 

Tja en dan is deze vakantie voorbij,maar niet getreurd in oktober gaan we weer een weekje op vakantie met Layla.  

Begin september gaan we een dagje naar de dierentuin , Ouwehand in Rhenen. Op deze maandag zijn er veel net niet schollgaande kinderen en opvallend veel honden. Beiden vind Layla heel leuk , ondanks dat ze hier thuis geen (klein)kinderen treft wordt ze altijd aangetrokken door kinderen en vice versa. Maar de uitheemse dierentuin dieren vond ze ook heel interressant en ook hier leek het af en toe vice versa toen de pinquin die rustig aan de oppervlakte aan het zwemmen was kwam zelfs even koppie onder kwam om naar Layla te kijken. Hier een handjevol foto's van deze dag met een relaxte Layla .